Ølejrbevægelsen 2013
                        Ølejr 2013 > Lyø > Uge 27 Spillemandsmusik



Uge 27 Spillemandsmusik



2013 program

Dansk spillemandsmusik, fællesdans, sang og pileflet.

Uge 27 (29/6 - 6/7 2013) lørdag til lørdag




I denne uge er spillemandsmusik en af de faste aktiviteter. De tre drevne spillemænd Bent, Bjarne og Ole spiller henholdsvis harmonika, violin, violin mm. De sætter hver dag samspillet i gang. Alle instrumenter er velkomne. I sammenspil kan alle bidrage, så det er lige meget, om du er nybegynder eller øvet i faget. Har du brug for noder, får du dem af igangsætterne.Vores mål er, at alle skal have det sjovt og gerne have noget med sig hjem!


Fællesdans for børn og voksne er en anden fast aktivitet. Alle er med, så husk danseskoene! Der er nemlig dans i vores store dansetelt med trægulv! Har du aldrig danset folkedans før, eller er du ”trinblind”? Du skal nok få det lært! Lone viser vejen, og vi øver og leger trinnene ind sammen. Mange er blevet “bidt af folkedansemusen” på Lyø ø-lejr!

En tredje aktivitet er pileflet. Peter har bl.a. en fortid som fisker fra Hirtshals, og så har han mange års erfaring med at undervise i pileflet, og han har masser af ideer til, hvad du kan lave! Han har udblødt pil af forskellige sorter, alt er økologisk og hjemmedyrket. Pileflet henvender sig til nybegyndere og øvede. Husk at medbringe værktøj (En god kniv, en rosensaks og gerne en pilesyl). Materialepris fra omkring 150 kr., afhængigt af hvad/hvor meget du fletter.

Fra morgenstunden mødes vi i danseteltet til fælles motion. Fokus er på at røre kroppens muskler, styrke balancen, løsne spændte muskler og smidiggøre leddene i takt med åndedrættet, så kroppen ikke stresses eller overbelastes. Medbring gerne et liggeunderlag



På en Ø-lejr skal der være tid til hygge og adspredelse – så ind imellem de planlagte aktiviteter (at deltage er frivilligt) kan du gå en tur til øens hyggelige købmand og nyde synet af stynede popler langs vejen. I Lyø by kan du se / høre klokkefrøer og se ællinger boltre sig i de smukke gadekær.

På lejren er der varmt vand til bad, tillige en strand til havbad eller krabbe fangst. På vores store lejrplads spiller vi bold, kongespil, flyver med drager, leger – lige hvad du får lyst til, – hvis vi da ikke lige går en tur ud til Klokkestenen – en af Lyøs attraktioner – eller øen rundt!

Omkring Lyø er et dejligt kajakfarvand med Lillebælts karakteristiske kystline skiftende mellem høje skrænter og strandenge. Ø-lejren ligger 200 m fra strandkanten, og en tur øen rundt er på ca. 16 km. Skal du sejle, må du selv medbringe kajak.

Solnedgangen indtages ofte med sang og musik på stranden ved den store sten med udsigt til skumsprøjt, og hvis du er lidt heldig, marsvin, der tumler sig i det svindende modlys. Snyd ikke dig selv for denne vidunderlige og uforglemmelige oplevelse!



Igangsættere:
Bent Åkjær Nielsen (spil)
Bjarne Christiansen (spil) 
Ole Quistgaard (spil) 
Peter Krogh (pileflet)
Lone Vendelhaven (dans)

Kontaktperson: 
Niels Jørgen Jacobsen niels.joergen.jacobsen(at)gmail.com, 20 23 37 73

Tilmelding til lejren minimum tre dage af hensyn til lejrens sammenhold og aktiviteter.

Se en multimedie-serie om en skøn sommer­lejr 2009 med sol, vand, musik og dans:
www.finn-j.dk/danmark/lyoelejr09/  









dcwd & cmsimple
    info@oelejr.dk - 70 22 55 81 - Ta' på Ølejr - Danmarks små oaser