Ølejrbevægelsen 2013
                        Ølejr 2013 > Hjerk



Hjerk



2013 program



Hygge, humle og håndværk

Tag væk fra byens stress og jag og nyd en ferie i ro og mag. Sluk for mobiltelefonen, luk computeren ned, lad anlægget blive hjemme, og tag af sted på en unplugged uge i det grønne.

Du bestemmer selv, hvordan din ferie skal være på Hjerk; det afhænger af dine egne initiativer, ideer og søvnbehov. Her er ingen lejrchef, der planlægger din dag, og underholdningen skaber vi i fællesskab.

Solnedgangen over Limfjorden er dagens højdepunkt, og aftenbålet er hele lejrens hjerte. Under stjernerne bliver der ofte sunget og fortalt historier – her opleves fællesskabet, mens børnene falder i søvn under åben himmel.

På Hjerk har vi samme tema sommeren igennem, ”hygge, humle og håndværk”.  Håndværket er baseret på gode gamle håndværkstraditioner. I lejrens store nørkletelt finder du materialer og værktøj, der giver dig mulighed for at støbe smykker i sølv, bronze og tin, lave konge- og dronningekæder. Karte og spinde, skære figurer eller smykker i fedtsten, brænde i mile, smede en kniv. Er du mere til læder, kan du lave pung, bælter m.m. I nogle uger kan du flette pil. Kan du selv, er det bare at gå i gang, men ellers er der næsten altid en der kan hjælpe dig.

Kom glad og frisk til en uge under åben himmel og husk endelig musikinstrumenterne.

Du kan også lave ingenting. Ligge på tømmerflåden og lade døgnets timer flyde sammen, alt imens satellitterne parrer sig på nattehimlen, og nat igen bliver til dag.




Området er rigt på sjældne planter og forsteninger, som man kan finde på en vandretur langs fjorden. Stranden er stenet, men vi har en tømmerflåde, som er god at bade fra, og de mindre børn kan lege i soppebassinet på lejrpladsen.

Lejrpladsen har vi indrettet, så vi bruger de muligheder, naturen giver os, f.eks. opbevarer vi maden i jordkælderen. Toiletterne er primitive, men har sommerens smukkeste udsigt ud over Limfjorden.

Om natten holder vi varmen omkring bålet, til solen igen står op. De praktiske opgaver løser vi sammen, og uden megen planlægning lykkes det altid af få mad på bordet og få opvasken klaret.




Vil du vide mere om Hjerk, kan du ringe til 30 91 73 85.


Lejradresse: Hjerk Ø-lejr, Rævehøjvej, 7870 Roslev
Lejrtelefonnummer: 97 57 91 30
Deltagerantal: Max 60 personer. Børn under 16 kun ifølge med voksen.
Kontaktperson: Dennis, 30 91 73 85

På Hjerk har også små uger deres egencharme. Derfor gennemfører vi alle uger, uanset deltagerantal.

Har du ikke mulighed for at være på Hjerk en hel uge, er det bedst, at du kommer i den første del af ugen. Så kommer du bedst med i ugens fællesskab.

Hvis din ønskede uge er udsolgt, kan du komme på venteliste. Kontakt Dennis.





Transport til lejren

Med offentlig transport: Du skal tage til Skive, og derfra tager du rutebil 40 til Roslev, ca. 10 km fra lejren. Du kan ringe til lejren, og høre, om der er nogen, der har mulighed for at hente dig. Hvis du giver lidt til benzinen, plejer det ikke at være et problem. Du kan ankomme til lejren fra kl. 12.00.

Er du i bil: Fra Skive kører du mod Nykøbing Mors til frakørslen til højre mod rute 591. Du kører til venstre over broen og derefter ad første vej på højre hånd, Lysenvej, mod Hjerk. Ca. 1 km efter drejer du til venstre mod V. Hjerk, og fortsætter ca. 5 km, til asfaltvejen stopper. Der drejer du til højre ad grusvejen og fortsætter, indtil du når lejren.

dcwd & cmsimple
    info@oelejr.dk - 70 22 55 81 - Ta' på Ølejr - Danmarks små oaser