Dette er en arkivside for en tidligere ølejr sæson. Her kan du se det nuværende program.

2005 Program
Vejlø

- sejl, sjov og samvær

 

I den smukke Nakskov Fjord ca. 1/2 times sejlads fra Nakskov ligger Vejlø. Selve lejrpladsen ligger midt på øen omgivet af popler og frugttræer, ca. 2 minutters gang fra vandet.

På stranden ligger alt vort sejludstyr. I alle ugerne kan du med hjælp fra sejlkyndige igangsættere prøve kræfter med windsurfing, flipper- og optimistjoller, vandcykler, kajakker, kanoer og vandski, hvis vejret er til det.

Vi har redningsveste og våddragter, men hvis du har din egen, så tag den med.

Stranden er ideel til småbørn med lavt stille vand, og her ligger vi også og nyder solen. Vi bader fra bådebroen eller tømmerflåden.

”Hesteskoen” er lejrens hjerte. Det er en stor, åben overdækket trækonstruktion, med køkken, borde og bænke til leg, spisning, sang, bordfodbold eller silkemaling.

Lejrbålet er placeret midt i ”Hesteskoen” og er samlingspunkt, når mørket falder på. Her bages snobrød, ristes skumfiduser, spilles og synges natten lang - husk musikinstrumenter! Stille pilsnere, vin og kaffe nydes, verdenssituationen diskuteres, eller der tælles stjerneskud og satellitter i de stjerneklare nætter.

For enden af pladsen ligger lokumshuset, badehuset og saunaen med solfanger, der forsyner bruseren med varmt vand.

Lejrpladsen er stor og her spiller vi volleyball, rundbold, fodbold eller badminton, klatrer i klatrestativet, vipper, gynger eller noget helt andet, der er masser af muligheder.

På vej ned for at bade går du over gårdspladsen, hvor vi spiller petanque eller sidder ved bordene og snakker med gårdejeren Bibi eller nogle af de lokale fra Nakskov.

På gårdspladsen ligger en lille kiosk, hvor man kan købe slik, chips, øl, vin og vand plus et mindre udvalg af kioskvarer såsom batterier m.m.

Bibi er øens eneste beboer og driver øens gård. Du kan træffe hans høns, hunde, katte, køer, killinger, kalve, gæs, påfugle og hængebugsvin på dine gåture rundt på øen gennem æbleplantager, nøddehegn, brombærkrat og enge.

Der er ingen veje og trafik på Vejlø, og de eneste køretøjer er landbrugsmaskiner, der bruges til gårdens drift.

Vejlø er ret ustruktureret i sin grundholdning; du bestemmer selv dit aktivitetsniveau og hvornår du har lyst til at deltage i ugeaktiviteten eller madlavning og oprydning sammen med en masse dejlige mennesker på helt andre præmisser end i vores normale hverdag. Der er ingen el på øen og heller ingen hæveautomater - så husk kontanter til at handle i kiosken.

Du kan betale med dankort for opholdet på lejren (med fluesmækker).

PS Hvis Billetnet linket ikke sender dig direkte til billetten for den ønskede uge, så finder du Vejlø ølejrs billetter under spillested "Vejlø" på Billetnets hjemmeside.

Lejradresse:

Vejlø Ølejr

  4900 Nakskov
Lejrtelefonnummer: 54 93 12 99
Ø-mail-adresse: vejloe@oelejr.dk
Hjemmesideadresse: www.oelejr.dk/vejloe

Kontaktpersoner: Finn, 32 55 50 14
Ankomst og tilmelding: Der er altid plads på Vejlø. Du kan betale via Billetnet, eller når du kommer til lejren. Ring gerne i forvejen, så vi kan nå at købe ind. Du kan tilmelde dig og forlænge dit ophold på lejren, og det er ikke nødvendigt at melde sig for en hel uge ad gangen.
Transport: Tag til Nakskov Station (tog fra København eller bus 800S fra Odense). I Nakskov Havn (Havnegade, over for nr. 29) finder du Postbåden ”Vesta”s plads. Postbåden sejler blandt andet til Vejlø.
Afgangstider fra Nakskov er:


Mandag-fredag: 9.15 og 16.30
Lørdag: 9.15 og 15.30
Søndag: 15.30

 

 


Leg for børn og voksne - brug naturen
Uge 27 (2/7-9/7)

Lejren er frisk og grøn og igangsætteren står i spidsen for mange aktiviteter, som spændende jagter rundt på øen. Vi nyder den børnevenlige strand, ser solnedgang og bager pandekager og snobrød og laver popcorn ved bålet.




"Vi spiller for at vinde"
Uge 28 (9/7-16/7)

I denne uge laver vi konkurrencer i alt, hvad vi kan finde på. Skak, backgammon, bordfodbold, rundbold, volleyball, fodbold, vandvolleyball, kapsejlads og meget mere.

Du kan også lave flotte tørklæder, slips og postkort med silkemaling.



Vand-OL og frisbee-golf
Uge 29 (16/7-23/7)

Der er fart over feltet og vejledning, når de forskellige vandsportsdiscipliner afprøves. Vi kaster os ud i noget helt nyt, nemlig frisbee-golf og ultimate, som er et holdspil med frisbee på en stor bane.


 

Gurmet-uge og sejl
Uge 30 (23/7-30/7)

I denne uge kan du lære gode tricks om madlavning. Der kommer en kok som igangsætter, så den gode mad er i højsædet.

Her er også mulighed for sejlads, især for nybegyndere! Du lærer om sikkerhed til søs og de basale sejlregler. Vi sejler med flipper- og optimistjoller.

Sang og vandleg
Uge 31 (30/7-6/8)


Ugen har tradition for godt vejr – og for, at ”myldretiden” er overstået. Vi spiller og synger i denne uge, så det er en god ide at tage et instrument med.

Så sejler og leger vi ved vandet.

Skolen er startet - vi fortsætter
Uge 32 (6/8 -12/8)
NB. kun 6 dage (lørdag - fredag)


Faldt din ferie lidt sent?

I denne uge kan du på vores hjemmeside selv være med til at bestemme emnet!

Kig på www.oelejr.dk/vejloe.

Danmarks små oaser 2005