Dette er en arkivside for en tidligere ølejr sæson. Her kan du se det nuværende program.

2005 Program

Skarø Ølejr.

Her er du ’dus med de lokale


Skarø ligger i det sydfynske øhav, en times sejlads fra Svendborg. Øen er fyldt med sydfynsk idyl: Stråtækte huse og bondegårde, gadekær, markveje, vilde harer. Desuden er Skarø yngleplads for en række sjældne fugle. Der har været ølejr på Skarø i mere end 30 år, så vi er ’dus’ med de lokale og føler os meget velkomne. Lejren ligger ugenert ca. 1 km. fra Skarø By, tæt ved vandet, med en fantastisk udsigt ud over det sydfynske øhav. Der kører ikke ret mange biler på øen, så selv små børn kan færdes sikkert på hele øen. Medbring gerne cykler. Lejren er indrettet med 3-4 sovetelte, et køkkentelt, et ”kontortelt”, et nørkletelt og et lokumsskur med tilstødende vaskerum. Nørkleteltet fungerer som en slags opbevaringsrum for værktøj, ler, legetøj, gøglerudstyr, osv., men kan også bruges til aktiviteter i tilfælde af dårligt vejr. Lejren råder også over et par surfbrætter, der dog er opmagasineret, så de ikke bliver ødelagt af vejr og vind. Spørg en af kontaktpersonerne; så henter vi dem.

Obs. Hvis ikke du har mulighed for at købe billet over Billetnet, kan du betale for din uge på ølejren. Vær opmærksom på, at betaling hos ugens regnskabsfører giver en ekstra arbejdsbyrde, hvorfor der i uge 29 opkræves et administrationsgebyr på 15 kr.

Medbring kontanter til ugens forbrug. Der er ingen dankort-automat på øen.

Famillielejr
Det overordnede tema for de fleste af ugerne på Skarø Ølejr er familielejr. Børn er altså meget velkomne, ligesom størstedelen af aktiviteterne er rettet mod børn i alle aldre. Vi kører ikke med noget aktivitetsprogram, da vejret tit spiller en vigtig rolle, men søger at lade aktiviteterne opstå af lyst. Og alle initiativer fra deltagerne er naturligvis meget velkomne. Det eneste faste er, at vi inviterer øens beboere og øvrige turister til ”åbent hus” torsdag aften. Vi serverer kaffe og kage, udfordrer dem i tovtrækning eller volleyball, eller hvad vi nu finder på. Det er altid rigtig hyggeligt, og det er de seneste år gået hen og blevet et helt tilløbsstykke at skulle ned og kigge i ølejren hver torsdag aften.

PS Hvis Billetnet linket ikke sender dig direkte til billetten for den ønskede uge, så finder du Skarø ølejrs billetter under spillested "Skarø" på Billetnets hjemmeside.



Lejradresse: Skarø Ølejr
  Skarø
  5700 Svendborg
Lejrtelefonnummer: 62 22 19 69
Færgens sejlplan (www.svendborg.dk/sw1009.asp) Færgepriser (www.svendborg.dk/sw1009.asp)
Hjemmesideadresse: www.skaroe.dk
Ø-mail-adresse: skaroe@oelejr.dk
Deltagerantal: Maks. 60 personer.
Færgetelefonnummer: 62 21 02 62
Færgefax: 62 20 22 89
   
Skarø beboernes webside: www.skarø.dk
   
Ankomst: Tag færgen "Højestene" fra Svendborg i løbet af lørdagen. Vi tager imod dig på Skarø Havn og transporterer din bagage til lejren. Bilen kan du parkere på Svendborg Havn - lige ved færgen.

 

Familielejr
Uge 28 (9/7-16/7)
NB! Alkoholfri uge!


Succesen fra sidste år fortsætter!
Uge 28 bliver en rigtig dejlig hyggeuge.

Denne uge er til leg, afslapning og fordybelse. Vi vil gå op i madlavning, brødbagning, samvær og forskellige aktiviteter. Dagen forløber typisk med boldspil, strandture, solbadning, bål, spil, f.eks. kortspil, backgammon, ludo, kunstmaling og evt. udstilling (hvor det er børnene, der udstiller), sejltur til Drejø med medbragt madpakke, minigolf og drageflyvning. Derudover vil der blive en festaften med festlige indslag.

Til at hjælpe folk i gang har vi nogle “praktiske grise”, hvis en god idé skulle opstå. Alle initiativer er velkomne; det er i høj grad den aktive deltager, der er med til at skabe et godt og aktivt miljø på ugen. Lejren er også institutionsvenlig. Vi kommer alle med forskellige forventninger til lejren. I stedet for at lave en strømlinet uge, dyrker vi mangfoldigheden - der er plads til alle!

NB. På lejrområdet, men også uden for lejren, gælder reglen, at det er alkoholfrit. Overtrædelse af dette medfører bortvisning fra lejren.

Kontaktpersoner:
Leif 66 16 65 76 / 21 48 05 23,
Claus 20 61 66 70,
Michael 26 24 47 70

 

Familielejr, børn - bål - bold
Uge 29 (16/7-23/7)

Uge 29 er en uge, der står i hyggens og afslapningens tegn. Der er aktiviteter for børnene, og der er tid til snak og gåture for de voksne. Aktivitetsniveauet er op til os selv; man kan lege hele dagen, eller man kan flade ud på stranden. Det er i høj grad et spørgsmål om individuelle behov. Her er plads og muligheder for alle.

Kontaktpersonerne vil ugen igennem fungere som ”praktiske grise”, der også kan være behjælpelige med svar på spørgsmål. Det er også disse, der vil stå for den overordnede organisering.

Kontaktpersoner:
Bo 49 13 63 86
Mads 40 55 21 78
Mikkel og Jeanette 66 16 89 66

Obs. Hvis ikke du har mulighed for at købe billet over Billetnet, kan du betale for din uge på ølejren. Vær opmærksom på, at betaling hos ugens regnskabsfører giver en ekstra arbejdsbyrde, hvorfor der i denne uge opkræves et administrationsgebyr på 15 kr.

 

Ungdomsølejr på Skarø
Uge 30 (23/7-30/7)

Ungdomsugen er en uge med fest, gode grin og afslapning i selskab med andre ligesindede.

Aktivitetsniveauet bestemmer du selv, men volley, backgammon og surfing er nogle af de ting, som vi kan bruge tiden til. Hvis vejret tillader det, tager vi til stranden for at bade, sole os og samle kræfter til nattens eskapader.

Efter en fantastisk middag sikrer en god forsyning af øl og vin den gode stemning til langt ud på natten, hvor der bliver spillet musik, skrålet og festet igennem.

Mød talstærkt op med guitar og backgammon til en fed uge i selskab med andre friske, festlige og forrygende unge mennesker fra hele landet.

Vil du vide mere, så ring til kontaktpersonerne.

Kontaktpersoner:
Frederik 26 25 65 36
Kasper 27 20 29 92

 


Rollespil
Uge 31 (30/7-6/8)

Igen i år har Skarø en rollespilsuge på programmet. Der bliver mulighed for, med primitive midler, at lave udklædning, våben, sår, elverører o.l. Selve indholdet i ugen bestemmer vi selv, da en ølejr skabes af, at deltagerne aktivt deltager i ugen.

Sidste år havde vi bl.a. våbenfremstilling, bueskydning, improviseret liverollespil, skattejagt, terninge-rollespil, tovtrækning med øboerne, badning og udspring fra havnemolen, samt besøg på Skarøs udsøgte “jordemodercafé”. I år 2005… Sidder du/I med erfaringer indenfor rollespil og tænker på et bestemt scenarie eller plot, så kontakt Annette, inden ugen starter, så vi kan planlægge og anskaffe rekvisitter, inden vi befinder os på Skarø.

Kortspil, terningespil og brætspil medbringer deltagerne selv.

Kontaktperson:
Annette 36 17 07 70

 

Danmarks små oaser 2005