Dette er en arkivside for en tidligere ølejr sæson. Her kan du se det nyeste program.

At tage på Ø-lejr er den ultimative ferieform, uanset om man er barn, ung eller voksen, alene eller sammen med familien. Det er ferie i naturen, tæt på strand vand og andre mennesker. Langt væk fra trafik, byens larm og os. Vores program for sommeren 1997 har i alt 50 supertilbud til familier, unge og enlige. Vi har som altid et bredt program hvor folkedans, indianeruge, lystfiskeri, vandsport, akvarelmaling, natur og samvær, vikingehåndværk, stjernekigning og læderarbejde blot er nogle af de mange tilbud vi har i år. Udover de mange forskellige emner vi tilbyder, er det at tage på Ø-lejr også andre ting, som hygge omkring bålet, en der spiller guitar, fællessang, dampbad, en måneskinssvømmetur, en slendretur langs stranden, morgengry over havet, børn, boldspil, udflugter, musik, romantik, og en hel masse mere. Dagen på lejren går i et ubrudt forløb fra man står op til man går i seng igen. Man glemmer nemt hverdagens kalendre og tidsræs. Kik dig nu omkring i programmet ring evt. til nogle af de personer som står for de enkelte uger. Når du har fundet din uge, køber du din Ø-lejrbillet på BilletNet som findes på dit lokale posthus.

Ø-lejrens ydre rammer. Lejrene er udstyret med flaskegas, køkkengrej, borde og bænke, vaskepladser, tørklosetter, sovetelte, aktivitetstelte og mønttelefon.

Praktiske gøremål såsom madlavning, indkøb, opvask, mm. varetages af deltagerne i fællesskab. Til kosten er der er afsat et fast beløb pr. deltager og det er lejrdeltagerne selv som administrerer kostpengene, og regnskabsføreren der holder regnskab og betaler regningerne for kost og andre aktiviteter i løbet af ugen. Regnskabet er åbent for alle lejrdeltagerne, og regnskabsføreren skal dagligt fortælle deltagerne om den økonomiske situation mv. Ved slutningen af hver lejr skal regnskabet gennemgås, underskrives og godkendes af 2 revisorer, der vælges af og blandt lejrdeltagerne. Det bør tilstræbes, at de valgte ikke er medlemmer af ø-gruppen.

Materialedag. På hver uge afholdes en materialedag, hvor man i fællesskab vedligeholder lejrens materiel. På et fællesmøde aftaler i en materialedag. En fra øgruppen vil instruere i hvordan tingene gøres.

Ø-lejrdemokrati. Ø-lejrbevægelsen har en demokratisk struktur. Det er deltagerne på ugen der i fællesskab træffer alle beslutninger - dog kan der ikke ændres på lejrenes økonomiske forhold eller det indholdsmæssige udgangspunkt. I hver uge vælges en til tre personer, der deltager i Ø-valueringen i september. Ø-valueringen evalueres sommerens lejre på den ø du deltager på, og nedsætter den nye Ø-gruppe. Næste års sæson tilrettelægges og man vælger 5 repræsentanter til repræsentantskabet i november. Tid og sted for Ø-valueringen meddeles lejrdeltagerne, blandt andet via opslagstavlen. Regnskabsføreren og ø-gruppens kontaktperson kan fortælle dig mere om Ø-lejrbevægelsens organisatoriske opbygning.

Tilmelding. Du kan tilmelde dig på to måder i år, enten via BilletNet/Arte som er dem som sælger Ø-lejr billetterne i år eller tage chancen og møde op på lejren. BilletNet/Arte: Du tilmelder dig til en lejr ved at købe en Ø-lejr billet til en hel lejrperiode via BilletNet, på posthuset, eller ved at ringe til Arte på tlf 33887022 som har åbent alle dage fra 10-21. Du oplyser hvilken Ø-lejr og lejrperiode du ønsker. Ring og bestil - og afhent billetterne, hvor det passer dig bedst. Reserverede Ø-lejr billetter skal afhentes senest tre dage efter bestillingen. Du kan få oplyst om der er plads på lejrene ved at ringe til Arte, eller ved BilletNet på posthuset. Sidste chance for at købe billet på posthuset er onsdagen inden lejrugen starter. Hvis du opgiver navn, adresse og telefonnummer når du køber din Ø-lejr billet, kan vi kontakte dig hvis der sker ændringer i din Ø-lejruge, og tilsende dig evt. informationer vedr. transport til lejren mv. Deltagere uden ø-lejr billet: Du ringer til lejren og hører om der er plads. Der betales ved ankomsten til lejren. Personer med en BilletNet billet, har fortrinsret til pladserne, hvis der er fyldt op. Uanmeldte, der kommer til en fyldt lejr, kan afvises. Derfor kontakt regnskabsføreren inden du tager afsted. Vær i øvrigt opmærksom på, at der på nogle lejre er emneuger, hvor det er en forudsætning, at du deltager i et helt, samlet forløb, hvorfor enkeltdage her ikke er mulige. Se nærmere herom under de enkelte ø- og emnebeskrivelser.

Afbud - Tilbagebetaling - Sygdom - Gebyrer. (alt det med småt!) Afbud: Skal ske senest 14 dage før lejrperiodens start til Ø-lejrkontoret. Send billetterne til Ø-lejrbevægelsen, Vendersgade 8st.tv, DK-1363 København K. og vi refunderer beløbet minus 50 kr. pr billet. Sygdom: Ring og meld afbud til lejrens regnskabsfører senest ved lejrperiodens start, og send så billetterne sammen med lægeerklæring til Ø-lejrbevægelsen og vi refunderer beløbet minus 50 kr. pr billet.

Hvad du selv skal medbringe: Varmt tøj, også til kølige aftener omkring lejrbålet, regntøj, gummistøvler, lommelygte, sangbøger og musikinstrumenter sovepose eller dyne, luftmadras eller isolerende underlag. Husk sygesikringsbevis og din lejrreservation fra BilletNet.

Det du ikke må. Traktorer må kun føres af personer som har kørekort. Ifølge politivedtægterne er det forbudt at tage passagerer med, også på en ladvogn. Private telte må ikke slås op. (Dette gælder ikke Omø). Biler må af miljø- og sikkerhedsmæssige grunde ikke være på selve lejrområdet. På Hjerk, Røsnæs, Samsø samt Græsrodsgården er der dog mulighed for at parkere biler i tilknytning til lejren. I alle andre tilfælde ring til lejren og hør nærmere om praksis. Kun førerhunde hunde må medbringes. Bål må kun tændes på bålpladsen. Rygning og brug af åben ild er forbudt i soveteltene. Der må ikke på nogen måde drives erhvervsvirksomhed på Ø-lejrene. Ghettoblastere/transistorradioer: Lad være med at bruge dem på lejren - mange føler sig generet heraf. Brug i stedet walkman og/eller "hovedtelefoner".

Institutioner på Ø-lejr. Institutioner kan i begrænset omfang tage på lejr efter nærmere aftale med ø-gruppen for den enkelte lejr. Der kræves særlig ansvarlighed af dem, der ledsager andre på Ø-lejr. Det er et endnu større ansvar at sende nogen alene på Ø-lejr. Nogle af lejrene udlejes i enkelte af ugerne til institutioner. Kontakt ø-gruppen for nærmere oplysninger om priser samt hvor og hvornår.

Forbehold. Ø-lejrbevægelsen har intet ansvar i forbindelse med trafikforsinkelser, strejker eller lockout. Ø-lejrbevægelsen tager forbehold for priser i tilfælde af ændret moms eller anden offentlig afgift. Ø-lejrbevægelsen forbeholder sig ret til aflysning af en lejr, hvis der er for få deltagere. Du vil i så fald have mulighed for at komme på en anden lejr eller få pengene tilbage. Ø-lejrbevægelsen kan kun påtage sig at informere dig om ændringer hvis du oplyser navn og adresse til BilletNet ved køb af Ø-lejrbillet. Personlige effekter er ikke dækket af Ø-lejrbevægelsens lejrforsikring.

Ansvar. Der er lejrperioder med emner, som handler om personlig udvikling. Ø-lejrbevægelsen påtager sig intet ansvar i forbindelse med forløb, som har/kan få terapi-lignende karakter.

Vil du vide mere. Ring til et af telefonnumrene på denne homepage. Du kan også få tilsendt vores brochure ved at ringe til vores telefonsvarer på 33115581.

Danmarks små oaser 1997